Es podran seguir de franc els dies 5 i 6 de maig prèvia inscripció al web www.formaocupa.com

 

Formaocupa (Saló de la Formació i Ocupació de Lleida) acollirà més de 30 activitats formatives i informatives, les quals es podran seguir gratuïtament prèvia inscripció al web www.formaocupa.com. La inscripció permet accedir tant al programa d’activitats de la fira digital com al contingut presentat pels expositors, així com demanar cita, en format teletrucada, per tal de demanar orientació i assessorament. Cal destacar que l’Institut Municipal Salvador Seguí (IMO), l’entitat impulsora de la fira, ha potenciat activitats i entitats de formació ocupacional i d’ofertes laborals.

 

Formaocupa, saló destinat a orientar i assessorar els joves i les seves famílies de cara al seu futur acadèmic i laboral, tindrà lloc el 5 i 6 de maig en format digital amb la participació de 60 expositors. Els 4 eixos del certamen són l’Orientació, la Formació, les Oportunitats Laborals i les Oportunitats de Negoci.

 

Quan al programa d’activitats, i dins de l’àmbit de l’Orientació, hi ha diverses propostes. Així, el dia 5 de maig tindran lloc xerrades sobre “Què puc estudiar i com s’estudia a la UOC”, organitzada per la Universitat Oberta de Catalunya, i “Mobilitat Internacional a la formació Professional” i “Programes d’Innovació a la Formació Professional”, organitzades per la  Direcció General Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial.

 

El dia 6 s’explicaran “Les claus per donar grans passos en la teva carrera professional”, una activitat organitzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

 

D’altra banda, l’IMO ha previst diverses activitats informatives durant el saló: el dia 5 hi haurà tres sessions titulades “Fem un tomb per l’IMO”, “Petjada IMO: Ismael” i “Com fer el Currículum Vitae”. El 6 de maig les propostes se centraran en “Com fer una entrevista de feina”, “Programa Ubicat”, “Conèixer els canals de recerca de feina”, “Com millorar les competències professionals” i “Experiències viscudes a l’IMO”.

 

En el capítol de la Formació, el 5 de maig hi haurà activitats sobre “Les professions del futur”, organitzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya; el “Programa Simulació d’empresa amb finalitats educatives”, organitzat per IMO-SEFED; “L’alumnat de Formació Professional i les pràctiques a les empreses, han de ser remunerades?”, organitzada per la Federació d’Educació de CCOO Lleida; “Curs de cuina i alimentació saludable de Treball als Barris”, organitzat per IMO-Treball als Barris, i la “Mobilitat Internacional en la Formació Professional”, organitzada per ILERNA.

 

El 6 de maig hi haurà xerrades sobre “Com organitzar-se davant d’una trucada per una entrevista de feina”, organitzada per l’IMO; la “Formació Professionalitzadora: la formació Professional en alternança Dual”, organitzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya; el “Programa Renda Garantida”, organitzada per l’IMO-Renda Garantida; els “Cicles Formatius Escola Agrària de Vallfogona de Balaguer”, organitzada per aquest centre, i la titulada “Parlem de metodologies BPM”, organitzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

 

Els dies 5 i 6 hi haurà sessions informatives relatives a les àrees de formació de Cinema, Efectes Visuals (VFX), Animació de Personatges i Criatures, Art 3D en Videojocs i Concept Art, organitzades per FX ANIMATION Barcelona 3D & Film School.

 

Quan a les Oportunitats Laborals, amb el nom de “Les empreses et volen conèixer: Connecta’t i…. Presenta’t!”, hi haurà una sessió de cites ràpides amb empreses (speed job dating), organitzada per l’IMO, i la xerrada “Com donar-se d’alta a la borsa de treball del Servei d’Intermediació Laboral de l’IMO”, organitzada per IMO-SIL, totes dues el 5 de maig.

 

A més, el 6 de maig és prevista la xerrada “L’entrevista per videoconferència”, organitzada per l’IMO, “El servei d’intermediació laboral de l’IMO per als demandants d’ocupació” i “El servei d’intermediació laboral de l’IMO per a les empreses”, organitzades per l’IMO-SIL.

 

Finalment, en l’apartat d’Oportunitats de negoci i emprenedoria, els dies 5 i 6 de maig tindrà lloc sengles activitats de visualització de l’entrega dels Premis ImpulsFP celebrada el dia 23 d’abril de 2021, organitzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, i sengles sessions centrades en “Com gestionar l’estrès i optimitzar el rendiment. Com tenir un bon dia: pensar en gran, sentir-se millor i transformar el nostre dia a dia tant a nivell personal, com d’estudis i feina”, organitzades en aquest cas per GLOBALleida. El dia 6 s’oferirà també una sessió sobre el “Programa Explorer”, organitzada per IMO-EXPLORER.

 

Concurs “Turisme de natura: noves oportunitats de futur”

Els responsables dels Cicles Formatius de Grau Superior de Guia, informació i assistències turístiques en l’àmbit ambiental de l’Institut Hug Roger III de Sort oferiran el dia 5 una xerrada-concurs per exposar la situació actual del turisme de natura, les problemàtiques sorgides amb la pandèmia i les noves oportunitats de futur.

 

La xerrada tindrà una part participativa, amb un concurs on hi ha vinculats diferents agents turístics i representants del territori lleidatà, a fi d’introduir la importància d’aquest cicle i de les competències professionals que inclou. El millor concursant tindrà un val de 2×1 en una baixada amb la Rafting Company, una de les empreses que treballen pel respecte del riu i del coneixement dels seus valors naturals.

 

El saló ha estat organitzat per la Fira de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l’IMO i GLOBALleida.