La 15a edició del saló es desenvolupa avui a “La Llotja” amb 45 empreses, entitats i Institucions, que presenten 200 ofertes laborals

  FormaOcupa (Saló de Formació i Ocupació de Lleida) ha obert les portes aquest matí al Palau de Congressos “La Llotja” amb una gran diversitat i quantitat d’ofertes laborals presentades per 45 empreses, entitats i Institucions lleidatanes. David Melé, regidor d’Ocupació de l’Ajuntament de Lleida i Horta i president de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO), ha inaugurat la 15a edició del saló i ha explicat que enguany la fira posa l’accent en l’ocupació —sense oblidar la formació— i que, en aquest sentit, “hem buscat un espai idoni de trobada entre l’oferta i la demanda laborals”.

Melé ha dit que la fira aplega unes 200 ofertes concretes de treball de tots els àmbits, incloses les de l’IMO i a banda de les gestionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Melé ha explicat que FormaOcupa està pensada per visitants de totes les edats i situacions (persones que busquen feina o que en tenen i volen millorar o ampliar la seva formació laboral) i ha asseverat que aquesta fira és un gran exemple de col·laboració entre les institucions i el món empresarial del territori. Una iniciativa que “ens ha permès treballar en xarxa i establir sinèrgies” amb l’únic objectiu d’assolir “la qualitat de la formació i la qualitat de l’ocupació”.

La fira té lloc durant tota la jornada d’avui al vestíbul principal de la primera planta del Palau de Congressos “La Llotja” de 9.30 a 14 h i de 17 a 20 h, i és de lliure accés. El saló està organitzat per l’Institut Municipal d’Ocupació, l’Ajuntament de Lleida i Fira de Lleida amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

FormaOcupa té lloc en format presencial –amb suport virtual– i està orientada a mostrar les possibilitats d’ocupació en un sentit ampli que inclou l’accés al mercat laboral i ofertes de treball, l’assessorament i orientació laboral i l’orientació en drets laborals. També vol donar a conèixer la formació contínua per a treballadors ocupats per tal d’oferir-los formació adreçada a ampliar les seves habilitats i impulsar la competitivitat de les empreses. També es planteja com a fòrum idoni per conèixer els serveis i l’assessorament per impulsar l’emprenedoria, les oportunitats de negoci i l’autoocupació, així com per informar-se de l’oferta de cursos de formació ocupacional i certificats de professionalitat, adreçats tant a persones en situació d’atur com a persones treballadores.

Les empreses i entitats que el visitant trobarà a la fira pertanyen als àmbits agroalimentari, alimentació i begudes, assegurances, consultoria, empreses socials, energies renovables, forces armades, formació i gestió d’aupairs, hardware per a realitat virtual, hostaleria, lleure i turisme, neteja, recollida i gestió de residus, relacions humanes, serveis de digitalització i innovació, tecnologia 3D i transport. Com a curiositat, també trobem una firma especialitzada en gestionar anys i temporades sabàtiques, amb programes de pràctiques, voluntariat i formació a l’estranger, algunes als EE.UU. i Canadà.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *